dimarts, 14 de febrer del 2012

Descripció d'un animal


La tortuga de terra


La tortuga es un rèptil, es vertebrat, ovípar i poiquiloterma. És una especie que a sobreviscut per més de 200 milions d’anys. Existeixen moltes races distintes com: les tortugues mediterránies, asiàtiques, norteamericanes, africanes i sud americanes. Dins d’aquestes ultimes esta la més coneguda a Chile, la tortuga argentina, que es una especie protegida que està en perill d’extinció, per el que esta completa-ment prohibida la seua comerciliatzació. Els pillors enemics de les tortugues son els gossos perquè els veuen com a joguets o aliment i poden fer-lis greus ferides.
Encara que son lentes, les tortugues caminen bastant per el que requereixen de un jardí amb vegetació i lloc per a córrer.
Les tortugues solen viure entre uns 50 i 60 anys encara que poden arribar a viure fins als 80.
La malloria de les tortugues de terra son vegetarianes, encara que algunes viuen en zones properes al mar i son omnívores. Una adequada alimentació es molt important per a que les tortugues creixen sanes. Les tortugues jovens s’alimenten tots els dies i els adults unes tres vegades per setmana. Se'ls deu ofreixer una barreja en trocets com en amanida una novena part de verdura i una part de fruita. No es necessari ofreixer totes les varietats de verdures a la vegada si no que hi ha que anar variant el menú en els diferents dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada